Ja mam kilkanaście numerów CDA i Clicka, a mój najstarszy numer CDA to ten z recenzją World of Warcraft.
A jedyną perełką jaką mogę się pochwalić jest płyta "Starter CD" z CDA, kiedy to czasopismo obchodziło czwarte urodziny. ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Click! » Posty przez Gaross
Ja mam kilkanaście numerów CDA i Clicka, a mój najstarszy numer CDA to ten z recenzją World of Warcraft.
A jedyną perełką jaką mogę się pochwalić jest płyta "Starter CD" z CDA, kiedy to czasopismo obchodziło czwarte urodziny. ![]()
Kurde w tym bauerze to pracują mongoły jak można było zawiesić takie czasopismo jak Click!.Nie rozumiem tego ,wiem kryzys itp. itd. no ale czemu akurat Click!!!!
Bo bardzo słabo się sprzedawał. pewna firma to bodajże niemiecka firma, a kryzys hula tam do tej pory. Trzeba zrozumieć ich decyzję.
Bau.er ma po prostu Clicka! w tyłku.
Taka jest niestety smutna prawda
Prawda wcale taka nie jest. Click słabo się sprzedawał, a firma Ba.uer (podobnie jak tysiące innych firm na całym świecie) musiała ciąć koszty. Ja rozumiem ich decyzję. Podejrzewam, że firma nawet teraz odczuwa mijający powoli kryzys. Szkoda, naprawdę szkoda Clicka. ![]()
Ba.uer = pewna firma - nie wiem, kto wymyślił zablokowanie tego słowa, ale to żałosne...
Dokładnie 27 marca 2009 roku Click został zawieszony. Tak więc to już rok bez naszego ulubionego czasopisma. ;( Miałem nadzieję, że będzie nam dane jeszcze kiedyś dotknąć i przejrzeć Clicka. Teraz jednak szanse na to są praktycznie zerowe.
Jako pocieszenie dodam że teksty byłych redaktorów Clicka przeczytać możemy w CDA. Pisze tam m.in. redaktor "gdzie to mnie nie ma" naczelny - Tymon Smektała (Hut), były zastępca redaktora "ojaciepierniczę" naczelnego - Maciej Kuc (Qn'ik), Adam Szumilak (Phnom), Maciej Traczyk (emter, a w redakcji CDA martin, jeśli ktoś nie wie), Michał Kuszewski (enki). Wiem, że CDA to nie to samo co Click, ale w sumie to nasz młodszo-większy brat. ![]()
Swoją drogą w Clicku nawet stopka redakcyjna była oryginalna i dopracowana. Teraz, gdy czytam "pseudonimy" Naczosa, to po prostu leżę ze śmiechu!
Polecam!
To już rok...
EDIT
Jeśli będziecie mieli możliwości, to zlukajcie ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=DefklnQsJNA
Zrobiony prawie rok temu, ale myślę, że nadal trzyma formę. ![]()
Od czasu do czasu odpalam Wolfensteina. W tej chwili mam ukończone 51% gry. ![]()
W takim razie ja też oddaję swój głos na TAK.
Nomm przydałby się taki Shoutbox.. ale jak powiedział morticore - byłby jeden wielki bałagan.
To czy będzie, czy nie, zależy tylko i wyłącznie od użytkowników. Więc jeśli już ten pomysł popieramy to starajmy się nie robić bałaganu. ![]()
Świetna recenzja. Jestem dumnym posiadaczem antologii, ale w ''dwójkę'' nie grałem. Jedynka była tak cholernie trudna, że dałem sobie spokój.
Ale serię bardzo cenię i może jeszcze kiedyś(czyt. jeśli czas pozwoli) do niej wrócę...
Mam dwa pytania:
1.
gra trzyma tak wysoki poziom grafiki, że przez chwilę myślałem, że ktoś podmienił mojego x'a na ps3
To był żart, czy PS3 rzeczywiście ma lepsze parametry?
2. Co sądzicie o Nintendo Wii? Ostatnio oglądałem serial ''Jak poznałem waszą matkę''(polecam!) i tam dwaj główni bohaterowie grali w tenisa na Wii. Od tamtego momentu wydaje mi się, że na grę w kilka osób Wii jest rewelacyjne. Szkoda tylko, że stosunek jakości do ceny jest nieco niekorzystny. Grafika średnia, gry w większości casualowe, ale frajda jest.
Co o niej sądzicie?
Jasne. Cieszę się, że Ci się podoba. ![]()
@EDIT
Awatar, który mam w tej chwili również jest zrobiony w GIMP-ie. ![]()
A ja zrobiłem wczoraj kilka userbarów. Oto one:
- świetny serial, polecam!
- Coś o Clicku, od lewej: Geralt Old Skull & Hardkor, R10, Rooney i Alma
- Coś o forum. Nie miałem pomysłu, ale jest.
- 2 in 1.
Co o nich sądzicie?
Mam pytanko. Czy konsole można podłączyć pod projektor i wyświetlać gry na ścianie? Takie coś byłoby strasznie fajne, szczególnie podczas partyjek w FIFA.
Jestem prawie pewien, że można, ale chciałbym być pewny na stówkę.
Pytania o pady i myszki(szczególnie myszki) są trochę trudne do oceny, a co za tym idzie odpowiedzi na nie. Najważniejsze jest to, żeby pad dobrze Ci leżał w dłoni. Każdy ma nieco inny rozmiar, budowę rąk i to, co dla jednego jest wygodne, dla drugiego może być bardzo nie wygodne, a przez to irytujące. Dobrym wyjściem byłoby, gdybyś pady te potrzymał w ręku i sam ocenił, który lepiej leży . Ale rozumiem, że takiej możliwości nie masz, więc...
... Polecam pad ''xboxowy''. Moim zdaniem to jedna z najlepszych konstrukcji w historii pod względem rozmieszczenia przycisków/wygody. Lewa gałka i tak jest najczęściej używaną częścią pada, a umieszczenie jej pod kciukiem daje o wiele większą wygodę. Szczerze mówiąc, nawet bym się nie zastanawiał długo... ![]()
@Devil
Niezły zakup. Zazdroszczę... ![]()
@PRQc
Zacznijmy od tego, że GoW to nie FPS... Ja mam inne zdanie. FPS-y ZAWSZE będą gatunkiem PCtowym i tyle. Exclusivy? Tu chodzi o kasę i o nic więcej, a rozmowa toczyła się na temat sterowania.
Na konsole - przyznaję - rzadko zdarzają się ''gry śmieci''. Ale ludzie! Normalne jest, że za to płacą gracze wydając ponad 2 bańki na jedną grę. Wiem, przyjemność z grania przednia, ale cena nie jest mała.
@Kaeltas
Możliwości są dwie. Gazeta może sprzedawać się lepiej(tak jak powiedziałeś), albo znacznie gorzej. Nie możemy przewidzieć reakcji graczy. Ta ostatnia nie była najlepsza, a poskutkowało to zamknięciem gazety. Dołożył się do tego kryzys i słabe pełniaki na coverze. Tak więc(jak już było mówione) musi wrócić DVD9.
no wiesz chyba zle zinterpretowałeś zdanie "konsole zastąpią komputery" tu nie chodziło o to że na konsolach będzie się pracować odrabiać prace domowe itp. konsole z założenia służyły i służą do grania
Hmm... Nie, po prostu szukam każdej opcji, która może wyprowadzić kompy na prowadzenie.
Ala przyznaję wszem i wobec: MARZĘ O KONSOLI I SZANUJĘ GRACZY KONSOLOWYCH! Wiem, że to świetne zabawki i są dużo lepsze od kompów pod wieloma względami. Po prostu na razie jestem zatwardziałym pecetowcem i nie planuję zmiany tej sytuacji w najbliższym czasie.
a co do tego że nie wyobrażasz sobie grania w strzelanki to uwierz mi da sie grać i to nawet bardzo płynnie (przy dobrej wprawie)
ps. gdyby się nie dało to by nie robili strzelanek na konsole
Ja nie powiedziałem, że się nie da! Po prostu dla mnie FPS-y to gatunek od zawsze i na zawsze pecetowy!
Wiem, że niektórzy grają po mistrzowsku w PES-a na padzie używając jednej ręki. Podobnie jest z FPS-ami na konsoli - można się przyzwyczaić. Ale na zawodach profesjonalnych zawsze będzie się grało na kompach używając bardzo dokładnej myszki i wypasionej klawiatury. I mówcie, co chcecie, ale nie sądzę, żebym się mylił...
Przyznaję rację wszystkim tym mówiącym, że konsola to świetna rozrywka. Grając na PS3 w Fifa Street 3, albo na X360 w Prince of Persia bawiłem się nieziemsko. Pad to świetna konstrukcja(szczególnie w 360), ale moim zdaniem FPS-y to gatunek od zawsze i na zawsze ''myszkowo-klawiaturowy''. Konsole, jak już powiedziałem są fajne, ale do gier czysto zręcznościowych - oczywiście moim zdaniem. I jeśli kupiłbym sobie któregoś z next-genów(na 99% 360) to kupowałbym raczej gry pokroju Virtua Fighter, FNR 4, czy GTA IV. Nie zdecydowałbym się CoD-a konsolowego.
Piractwo to rzeczywiście największa zmora rynku gier PC. Producenci wydają swoje gry na konsole, bo widzą w tym ogromną kasę, ale przecież na tym polega biznes. Druga sprawa jest taka, że kompy potrafią wygenerować dużo ładniejszą grafikę niż konsole(oczywiście przy dobrym configu, który kosztuje średnio 2 razy tyle, co konsola - duży minus w dużym plusie). Ostatnio nawet ludzie z id Software powiedzieli,''że najchętniej graliby w Rage'a na klawiaturze i myszce, ale Tim Willits im nie pozwala''(CDA 08/2009, zapowiedź gry Rage). Piękne słowa...
A żeby wyprowadzić na prowadzenie kompy zapytam: na czym robione są gry? ![]()
Dev: Eee...<zastanawia się nad odpowiedzią>, na kalkulatorach!
Konsole nigdy nie zastąpią komputerów, bo to z logicznego punktu widzenia nie możliwe. Konsole są do rozrywki, a komputer także do pracy. Tak więc stwierdzenie, że ''wkrótce, konsole zastąpią komputery'' jest mało realne. Nie wyobrażam sobie np. użytkowania Internetu, czy pracy nad ważną szkolną pracą przy konsoli. Druga sprawa: wywodzę się z tej grupy graczy(o ile w ogóle takowa istnieje), która uważa, że konsole są świetną formą rozrywki, ale np. do mordobić, gier zręcznościowych czy sportówek. Nie wyobrażam sobie grania w CoD-a na padzie. Nie chcę urazić posiadaczy konsol i w jakikolwiek sposób ograniczać ich umiejętności, ale takie jest moje zdanie: chcesz pograć w MMORPGi i FPS-y? Kupuj kompa!
Qn'ik, zapytany przeze mnie, kto ma najlepszego kompa w redakcji odpowiedział, że wszyscy redaktorzy mają podobne konfiguracje PCtów i na wszystkich gry chodzą na maksymalnych detalach, bo wymagania w ostatnim czasie już tak strasznie nie rosną.
A nie mogą przecież rosnąć w nieskończoność. Zaletą PCtów są też tanie gry... Tak więc jeśli w Clicku miałyby być konsole, to tylko recenzje tych gier, które są wyjątkowe i bardzo popularne.
W CD-A Foch jest Hutem o ile dobrze pamiętam
A jaki to ma związek z tematem? Każdy, kto choć trochę orientuje się w zespole redakcyjnym obydwu gazet wie, że ''clickowy'' Foch77 to ''ekszynowski'' Hut. Więc dziękujemy za oświecenie i prosimy o pisanie na temat.
a tak na powaznie, przestancie sie ludzic ze click kiedykolwiek zacznie znowu wychodzic
Nawet jeśli nie zacznie ponownie wychodzić to temat jest moim zdaniem ciekawy. Możemy strona po stronie zaplanować wygląd i układ nowego Clicka. Tak żeby powspominać, co było fajne, a co należy zmienić.
Prawdziwy Click jest PCtowy i raczej takiego chciałbym zobaczyć. Nie wiem, nie orientuje się w temacie, może Devil ma rację, że konsole mają zacząć wieść prym za kilka lat. Tyle tylko, że ja nie wierzę w to, że do Polski dotrze to tak szybko. Mimo wszystko PCt jest bardziej wszechstronny, aczkolwiek za kilka lat MY dorośniemy, a konsole bym sobie sprawił.
Tak więc podtrzymuje moją propozycję co do rozszerzenia kąciku ''Konsolówki ze starego Clicka. No dobra, nie na 2, a na 4 strony.
I niech wróci TOP 13. ![]()
Czasami też pogrywam w Fallout 3. Całkiem przyjemny klimat. ![]()
Moim zdaniem konsole to średni pomysł. Niech Devil czy Karol633 wam powiedzą co kupują konsolowcy - NEO+ albo PSX Extreme. To są gazety, które ich interesują. Taka mieszanka jest średnim pomysłem, bo nie wiadomo dla kogo tak naprawdę jest. Pecety są bardzo popularne w naszym pięknym kraju, a konsole nadal są w pewnym sensie exclusivem. Tak więc w zupełności wystarczyłaby mi jedna-dwie strony przeznaczone na konsole. Już nawet mam pomysł jak je wykorzystać - zrobić wersję MEGA ''Konsolówek'' z ''Ostatniej strony'' starszej wersji Clicka. Ciekawie, krótko i na temat. Myślę, że nikomu by to nie przeszkadzało.
Dziwny? Ja nazwałbym to... odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu, czyli jak kto woli: awansem.
Poza tym co porabia emter? Można gdzieś przeczytać jego twórczość? Dalej obraca się w terenach pewnej firmy czy nie?
Ale od pierwszej do ostatniej odpowiedzi upowszechniamy spam! Ten temat nie powstał po to, żebyśmy rozmawiali o tym, czy emter ma łeb na karku czy nie. Temat tyczy się Clicka i to o nim rozmawiamy!
Tak więc mówiąc szczerze ja też wolałbym chyba starego Clicka. Chciałbym, żeby powrócił humor, bo to dzięki niemu zacząłem kupować Clicka. Liczę też na zmianę tabelek. Bez obrazy, ale pół strony to stanowczo za dużo. Najlepsze jest coś w stylu CDA, bo można przedstawić wiele plusów i minusów. Play ma moim zdaniem dziwną tabelkę, bo są tam tylko 4 miejsca na wady i zalety. Trochę mało... Poza tym musi wrócić ostatnia strona i moim zdaniem powinno być więcej recenzji reedycji, bo przecież są mega popularne w naszym kraju. Jak na razie tyle.
@EDIT
Naczo - Foch77 zły przecież nie był.....
Nikt nie mówi, że był. Po prostu przeszedł do CDA na stałe i nie sądzę, aby chciał opuszczać tak ciepłą posadkę...
A ostatnio sprawiłem sobie Mass Effect, The Orange Box i Red Orchestra. ![]()
Tylko on się udziela na forum i stronie, bo on forum i stroną się zajmuję.
Co racja to racja. Mimo wszystko jest wśród nas i jeśli Click wróci to emter będzie nam zdecydowanie najbliższy.
Taaa, a jeśli chodzi o pismo to nie wiem czy emter dał by rade (bez obrazy) do takiego naczelnego to trzeba mieć "łeb na karku" recenzje ma bardzo dobre ale do zarządzania gazetą to trzeba jednak czegoś więcej.
A na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie dałby rady?
A oto mój pulpit. Najzwyklejsza, ''windowsowa'' tapeta, ład i porządek wśród ikon i tylko dwie gry(za to jakie!
) - czyli to co lubię.
A ja po skończeniu bardzo dobrego Mirror's Edge, zabieram się za genialne Mass Effect. Ta gra wymiata! ![]()
Niech nie zmyli Was temat - Click! do końca roku jest zawieszony, a nie wiadomo w ogóle czy zostanie odwieszony. Powrót jest więc jedynie wytworem moich marzeń. ![]()
Do rzeczy. Załóżmy, że Click! wraca. Pytanie jest proste: jakiego Clicka! oczekujecie? Gdybyście mieli strona po strona, dział po dziale, rubryka po rubryce wybrać jaki będzie Click!, co byście wybrali? Mówcie również o stylu jaki się Wam marzy - stary, nowy, mieszanka, a może coś zupełnie nowego, świeżego? Ciekaw jestem Waszego zdania, a temat ten jest równocześnie sprawdzianem, kto się udziela, a kto nie...
Moja pierwsza myśl jaka od razu wpadła mi do głowy - emter na Naczosa! ![]()
Znalezione posty [ 1 do 25 z 294 ]
Forum Click! » Posty przez Gaross
Forum oparte o: PunBB