1

(90 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

Skąd ja wiedziałem, że Arsenal wygra... Zawsze na nich liczę. Koledzy mówili, że nie mają szans z Barcą. Powiedziałem im, że Arsenal ich zmiażdży.. Moim ulubionym piłkarzem jest Van Persie. Szkoda, że co chwilę ma kontuzję. Cholernie też podoba mi się słowo Arsenal, ich herb i ich stroje. Nie wiem dlaczego.

Polubiłem ich tak mocno jak zacząłem grać nimi w PESa 6, bo był tam Henry.. Potem jak odszedł uwielbiałem Adebayora i jednocześnie Persiego.. Szkoda, że nie mam jakiegoś Canału +, żeby oglądać ich rozgrywki w lidze.. W Pesie gram nimi od PESa 6, czyli łącznie grałem z nimi z 15 sezonów.. smile

2

(26 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

f: Wreszcie chce mi się grać na wfie, a nie chodzę bez sensu, i to w dodatku sztywny jak kołek.. Nadal w ogóle nie muszę się uczyć, żeby mieć prawie same 4, kilka 5 i 6 z wf..
dd: Niedługo ferie.. sad Na dodatek wychodzi mi 3 z chemii i biologii (wiem, hańba w gimnazjum mieć mniej niż 4..). Chociaż na mój system oceniania to normalne (punktowy, brakuje mi z tych przedmiotów po 1 pkt...). Nic mi się nie chce i się na siebie wkurzam...

3

Zawsze mieliśmy świetny atak. Problem, że jak wystawia się jednego napastnika, to potem nic nie da rady zrobić. Według mnie najlepsza formacja to 4-3-3. Ew. 4-4-2. Nasza obrona to zawsze był śmiech na sali i do póki nie pojawi się Arboleda, lub jakiś inny obcokrajowiec, to się nie zmieni (nie wierzę, że w Polsce istnieje dobry obrońca). Na pomoc dać Smolarka!

Moja 11 na Euro (a co!):
Fabiański (Szczęsny, Kuszczak),
Arboleda i długo, długo nic,
Obraniak, Smolarek, Murawski,
Jeleń, Lewandowski, Błaszczykowski (Matusiak)

Oczywiście brałem pod uwagę talent, umiejętności i potencjał, a nie aktualną formę. To można nadrobić. A beztalencie w wysokiej formie i tak nic nie zrobi.

4

Wg mnie bardzo dobra, tylko że to na pewno nie żaden skład Smudy, tylko ktoś sobie wymyślił. Lub on sobie tak powiedział, ale 5 minut potem zmienił zdanie..

5

(74 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

Ja się podciągnąłem 6 razy i puściłem, bo nikt nie zrobił ani jednego (!) i wystarczyło na 6.. smile

Przed sylwestrem wyrwałem 55kg, podrzuciłem 67,5kg, po czym dopadła mnie choroba i... wszystko straciłem. Miałem siłę na więcej, ale teraz 50/65 sprawia mi problem. Przez ferie ostre napier... i co najmniej odzyskanie formy.

6

(1 odpowiedzi, napisanych Gry)

Zupełnie nie rozumiem krytyki, jaką spotkała ta gra. Nie jest może idealna, ale gadanie, że jest słabsza od Dirta, oraz że grafa jest jak na PS2 to duuuuża przesada..

7

(986 odpowiedzi, napisanych Gry)

Wpiszę post z markolfa.

1. Dlaczego ten tytuł zakupiłeś?
2. Co ci się w nim podoba?
3. Co ci się w nim nie podoba?
4. Na którym etapie gry jesteś?

DSJ 4
1. Nie kupiłem go, bo to beta.
2. Wszystko, ew. poza grafiką (ale animacje świetne!).
3. Leciuchno grafa.
4. Kilka godzin młócenia na dwóch skoczniach. smile

PES 2011
1. Bo jest dobry.
2. Wolność w rozgrywce, pewien luz, bomby z dystansu, podkręcenia, fizyka piłki, olbrzymi wpływ ustawienia na rozgrywkę, jednocześnie nie ma tak, że gra gra się sama. Jest tylko łatwiej zrobić piękną akcję. Poza tym jest dla mnie trudna i jestem raczej w środku tabeli, ale to mi sprawia dużo większą satysfakcję, niż ciągłe wygrywanie na regularu.
3. Zgrzebność? Widać, że zabrakło troszeczkę czasu i pieniędzy... Czasami głupie błędy piłkarzy, lub przenikanie piłki.
4. Kilka sezonów za mną. (czyli na pewno ponad 100 godzin rozgrywki)

NBA 2k11
1. Bo to dobra gra jest.
2. Grywalność, klimat, dźwięk (komentarz!!!! rewelacyjny!! - dali by polskie napisy do nich, bym więcej zrozumiał.. smile ), grafika, bardzo trudna. Michael Jordan, Scotie Pippen, Magic Johnson, i inni.
3. Czasami coś przenika, itp. Typowe bugi, które są w każdej grze.
4. Kilka godzin gry.

i po raz setny próbuje Dark Messiaha.
1. ,,Jak kupił to i zje". smile Nie, no kupiłem kiedyś, bo mi się podoba pomysł na rozgrywkę. Jednak nigdy jakoś nie udawało mi się jej skończyć. W ogóle 80% moich gier nie przeszedłem lub nawet nie zainstalowałem...
2. Ogólnie. Grafa. Fizyka. Walki, ale niektóre. Sam system walki i pomysł świetny. A, i gra bazuje na świetnym Arx Fatalis. smile
3. Detekcja kolizji jest katastrofalna. Czasami młócisz kogoś po łbie, a on nic. Z kolei bohater otrzymuje obrażenia, nawet jeżeli ktoś stoi kilka metrów dalej.. Pająki, łażenie po świątyniach, czasami nuda.
4. Z 6-7 godzin gry. 7 (chyba) rozdział..

8

(141 odpowiedzi, napisanych Problemy i propozycje)

Nie chcę mi się pisać na tej stronie (co nie znaczy, że nie obserwuję, co się dzieje), ale to co się teraz wyrabia to naprawdę komedia. Mam jedno pytanie. Po co wam 2 moderatorów, skoro aktualny b. dobrze wykonuje swoją robotę (jest to właśnie usuwanie spambotów, przenoszenie postów, itd.). Chcecie wybrać moderatora, po  to, żeby nim był ktoś, kto zna to forum (!?). Ja się pytam po co? Może, żeby rozruszać stronę? Sorry, ale od tego z pewnością nie jest moderator..

9

(141 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

Click! już nie wróci i trzeba się z tym pogodzić. CDA sprzedaje się dobrze i nie ma sensu wydawania 2-ego czasopisma o tym samym. Lepiej dopłacić do CDA na lepsze pełniaki itp.

10

(4,077 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

Numerowane są tylko pierwsze 1000 egzemplarzy...

11

(141 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

Wg mnie to WIELKI hit. Ale każdy kto chciał, już tą grę ma (po 8zł się wala już od roku...).
Zagubionych kupiłem z extra klasyki od kolegi, który raz zagrał i zgodził się mi ją sprzedać. Świetna gra, ale dlaczego KAŻDY nr CDA od półtora roku ma przynajmniej jedną pełną wersję, taką jak moje gry? Pozostaje kupować tylko gry EA i LEMA...

12

(15 odpowiedzi, napisanych Gry)

Samoloty:
Seria Enemy Engaged (2 jest za 10zł w kioskach od wydawcy PLAY), seria Comanche, seria Lock On, seria DCS (w sumie to lock on 1.5), 

Czołgi:
Seria Armored Fist może być dobra, bo od Novalogic (Comanche, Delta Force), Worlds of Tanks (nowe MMO - beta dostępna dla wszystkich - na CDaction są klucze), Steel Fury: Kharkov 1942, WWII Battle Tanks: T-34 vs. Tiger, T-72: Bałkany w Ogniu, Tank Combat

13

(211 odpowiedzi, napisanych Gry)

W ME znowu promocja 3 za 2.

14

(1,577 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

@Maciek: Turok to dobra gra. Nie jest wybitna, ale warta 12zł. Że liniowa i grafika średnia? Nie powinno to przeszkadzac graczowi, dla którego liczy się grywalnośc. A ta jest ok. Tylko, że nie ma go w Wągrowieckim ME. sad Ja wziąłem Unreala (z strzelanek) z tej promocji.

15

Mam możliwośc. Ale bardzo rzadką i w dodatku samochód się teraz popsuł.. smile
ME to podróbka Media Markt. Komputery też mają np. Super procek - słaba karta lub vice versa.

Nowy rzut platyny (PS3)

- Uncharted 2
- Dirt 2
- Ratchet & Clank: A Crack in Time
I chyba coś jeszcze.

Cena - 89zł.

Można je zdobyc w MM (nie wiem, czy gdzie indziej też) za 69zł.. smile   Opłaca się bardzo, jak ktoś ma konsole. Tańszych gier na PS3 nie widziałem.. W dodatku w MM Fifa 10 i Dante's Inferno na Xbox 360 i PS3 za 79 złotych, a za 89zł Tekken 5 (wyjątkowo w ME było za 99zł bodajże).

http://www.empik.com/multimedia/klasyka-ea

Na Empik.com Mega tanie letnie granie EA. RPA 2010 (wczoraj w ME było za ponad 200zł...), Dragon Age i parę innych gier za 99zł (większośc, jeśli nie wszystkie gry EA sa w tej cenie). Kolekcjonerka Dragona za 109zł.

16

Rozumiem, że dziewczyna może się nie znac. Ale ten gościu też przez jakiś czas mi gadał o promocji na xboxa. Powtarzałem kilka razy, że to jest extra klasyka gier komputerowych i że Unreal jest taniej, a to nie. A on znowu  o drugiej grze na xboxa -50%. Szkoda słów.

17

Byłem w ME. Gier mało, ale wziąłem kilka. Saga Gothic była schowana i miała cenę 30zł. Powiedziałem przy kasie, że ta gra też powinna byc po 15zł, bo jest w xk i nawet na ulotce pisze -50%. Ona mówi, że się nie zna i odsyła do kiera działu komputerów. Ok, nie wiem który to więc się pytam każdego, kogo spotykam. Mówię mu wszystko, a on na to, że dopiero DRUGA gra jest -50%. Ja mu mówię, że nie, bo reszta jest po przecenia oprócz tej (pokazałem mu Unreala 3 w tej samej serii po 15zł). On nadal swoje. Idę do kasy i mówię, że nie chcę tego Gothica, bo gościu się nie zna (z rozpędu tak powiedziałem, babka się zaśmiała). On podchodzi, szukają w  ulotkach, regulaminach i mówią w końcu, że miałem rację. Znowu musiałem iśc szukac Gothica na półce. Ale postawiłem na swoim i mam gierkę taniej.  :razz:     

W ogóle obsługa w ME to żart. Kupowałem DVD z mamą. Polecił jakieś tam. Powiedział, że różni się od 2 większą ilością Divixów i dlatego droższe. Ok, gościu gdzieś poszedł, to ja poszedłem sobie zobaczyc tv. A ten gościu stoi obok mnie (nie widzi mnie) i pyta się drugiego:  A to DVD ma więcej Divixów od tego, bo nie mam pojęcia?   :mrgreen:

18

Spojrzałem w gazetkę mediaexpert. Stała się rzecz niesamowita - gry xk będą przecenione!!! W takim razie nie muszę namawiac matki na wyjazd do Bydgoszczy! smile Na dodatek gry xbox - 20%.

19

(29 odpowiedzi, napisanych Ustawki)

Na markolfie jest liga. Tylko to jest głupie, że ja mam 5 lvl a reszta 25. I weź sobie graj, jak piłkarze drużyny przeciwnej są 100 razy szybsi. Trzeba zorganizowac na clicku taki turniej. Zgłaszamy się od teraz?

SzymonzGolanczy (Arsenal/Ghana)

20

Pisałem o tej promocji... A Beowulf po 5 zeta stoi już od roku..

21

No. Sam się zdziwiłem, bo tam zawsze drogo. Może mają swoje promocje jak ta 3 za 2.

22

Wiecie, że od 15 Extra Klasyka   -50 %? Wezmę 3/4 gier...

W Media Expertach co chwilę są promocje 3 za 2. Byłem dziś i zobaczyłem Far Cry i Prey z starej kk po 8 zeta. Brat brał jakąś płytę z muzyką i zapłaciliśmy razem i wyszło, że mam te gry za 8 zeta. Fajnie. 
Czekam aż będzie taka promocja w czasie przeceny Xk.

Co do tego ME, to ja odkąd zrobili renowację, widziałem tylko jeden rząd gier, zaraz przy wejściu. Dziś poszedłem dalej i zobaczyłem tańsze gry, bo tam były premierówki tylko.

Nadal poluję na premierowego Wieśmaka edycję rozszerzoną. Był w ME, ale po 90zeta..

23

Jest wyprzedaż premierówek gier dla dzieci Disneya (z 90zł na 50zł):
-Toy Story Mania
-Księżniczka i Żaba
-Załoga G
-Alicja w Krainie Czarów
-Odlot
-Hanna Montana
-Przygody Dzwoneczka

Promocja trwa od 21 maja do 1 czerwca i wspiera ją kampania telewizyjna na kanałach dziecięcych oraz w TVN i TVP. Wszystkie objęte promocją tytuły dostępne są w sklepach z grami komputerowymi i hipermarketach, wszystkie gry są w polskiej wersji językowej oraz jednakowej promocyjnej cenie 49,99 zł!

Załoga G, ew. Alicja w Krainie Czarów mnie interesują. Ostatnio lubię gry dla dzieci, bo Kung Fu Panda była znakomita (ale nie lepsza niż Herkules...).

24

(122 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

Oooo, mój też. Trochę inaczej wyglądał wtedy Wiesiek..

25

(105 odpowiedzi, napisanych Hyde Park)

No widzisz, bo mnie lubią, a Ciebie nie.. wink  Dzięki wszystkim za życzenia. smile