1

(8 odpowiedzi, napisanych Ustawki)

Jeśli ktoś pomoże mi w trophies do Bad Company (20 respów i jedna runda z kumplem) będę wdzięczny . Poza tym grywam w GTA IV , KZ2 , Motorstorma:PR i FIFE09 więc "jakbyco" to pomogę . Zgłaszać się na profil Mati_ziom (nie gram codziennie więc nie olewać jak nie odpowiem natychmiast smile ) .

2

(289 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

Posłuchajcie ... Click należy do wydawnictwa Baur - tego samego co CDA , ba nawet jest to ten sam budynek . Dalej ... nie zamkną KŚ gry to już inne wydawnictwo (te samo to PLAY) i ogólnie jest to 2 miesięcznik i nie sprzedaje się tak tragicznie . Dalej ... Click po przemianach chciał konkurować właśnie z KŚG ale "sprzedawalność" spadła i czasopismo upadło ... cała filozofia . (I proszę ... jeśli macie jakiekolwiek respekt do tego czasopisma to nie piszcie GAZETA) .

3

(289 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

Jeśli tak jest napisane na kilkunastu stronach internetowych to MUSI BYĆ TO PRAWDA ! Bossszzz... tyle lat ... tyle przeczytanego tekstu , tyle makulatury w szafce (wszystkie możliwe egzemplarze od 2003 roku poukładane równiutko w stanie idealnym) a teraz to ... ahhh ...

4

(84 odpowiedzi, napisanych O Clicku)

Od numeru 2/2003 do prawie teraz (ostatnio nie kupuję ... nie podoba mi się logo:)).

5

(425 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

Muszę cie zmartwić... EA nie sprzedaje swoich gier do czasopism ...

6

(183 odpowiedzi, napisanych Pytania do redakcji)

Zamarszczanin napisał/a:

Ale jesli gry stanieja to zwiekszy sie ilosc sprzedanych sztuk.Kazdego bedzie stac na gre.Nie mowie tu o wielkich hitach ale takich ktorych ceny wynosza 60-80 zl. Wiecej sprzedanych sztuk  da takie same pieniadze jak sprzedanie mniejszej ilosci ale po wiekszej cenie.

Chyba nie rozumiesz zasad ekonomii ... rozumiesz że cena WYPRODUKOWANIA 1 SZTUKI będzie wtedy większa niż cena rynkowa(cena sprzedaży) ?? Mówiąc krótko to tak jak byś kupił 10 tys. np. lodówek i sprzedał je wszystkie za 5tys. rozumiesz teraz ? Polecam przeczytać AR w najnowszym CDA - tam smug pięknie wytłumaczył dla "takiego ekonoma z gimnazjum i okolic" jak są koszty sprzedaży pisma i gier .

7

(36 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

"teksty są naprawdę słabe , bo kupiłem gazete dla fulli i ogólnie to teksty som zle w tym pleju" powiedział człowiek co tylko przejechał wzrokiem po tekście .
Moim skromnym zdaniem porównywanie click!'a i PLAY'a jest co najmniej głupie bo to są zupełnie inne kierunki . Rozumiem porównać click!'a i KŚ Gry bo to są czasopisma skierowane do tej mniej zaawansowanej grupy graczy i oba podchodzą do recenzowania w sposób jak najlepszego przedstawienia gameplay'a a nie (tak jak PLAY i CD-A) do przedstawienie gry dla zaawansowanych graczy (głównie pod względem słownictwa) .

8

Prince of persia PARADOKSALNIE sprzedaje się wyśmienicie (na konsolach również) i to chyba jest in plus dla tej gry. Wielkość gier - może dla przeciętnego pirata z polski te 14 Gb to troszkę dużo ... ale na zachodzi mają 10x szybszy net po 5x mniejszych cenach więc dla takiego Szweda czy francuza ściągnięcie gry z neta to pikuś (chociaż tam ludzi zarabiają krocie , a gry z ogółu są tańsze niż w Polsce ). Szczerze mówiąc to piractwo powstało z ... lenistwa piratów i z prawa PRL'u (nie wiem czy ktoś pamięta ale nawet pisma branżowe organizowały takie "przegrywanie" gier w Warszawie pod okiem ... milicji/policji ) i do dzisiaj ludzie "zapomnieli" że tak ... można robić kopie zapasowe ale tylko dla użytku własnego , ściąganie plików z internetu jest złe / niezgodne z prawem , a ściągnięcie takiego pliku gdy mamy oryginał to tylko mniejsze zło ...

9

"Drogi panie Kowalski !
Z przyjemnością chcę pana poinformować że w najbliższym tygodniu ukradnę panu z podjazdu Marcedesa z 1970 roku. Muszę to zrobić bo auto mi się bardzo podoba , a kupić go już nie mogę bo to rarytas i każdy kto go ma nie chce sprzedać . Dlatego wysyłam panu 100zł bo na tyle oszacowałem pański wóz .
Z góry dziękuję!
                                                                Z poważaniem : Pan złodziej "
Ciekawe co nie ??? Jak gra jest stara to twoja wina że jej nie kupiłeś ... ja od dawna szukałem quake'a III i jej nie znalazłem nadczym niezmiernie ubolewam ....

10

Tak czy inaczej ... gier z neta się nie ściąga ... czy będziesz się wykręcał czy niema gry do kupienia , czy niema dema to ciebie nie usprawiedliwia "zastrzeliłem gości z mojej szkoły bo był dla mnie zły i kiedyś mnie pobił" . Czy cie pobił , czy nie i tak go zastrzeliłeś i jest to czyn karalny ...

11

(17 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

Wiecie dlaczego pomysł z "click history" jest co najmniej .... beznadziejny ???? Bo obecna redakcja jest z clickiem od ok. 2005 roku  a wcześniej były jeszcze 2 zespoły redaktorów co więc wydaje się oczywiste - obecna redakcja nie pamięta "śmiesznych sytuacji" z tamtych odcinków .

12

(19 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

Rozumiem plakat z jakąś nową grą z numeru ... ale tako "a ja chce plakat z tą grą bo mi się podoba ... a że inni mówią że jest tragiczna to już nie moja sprawa " . Egoiści ! tongue .
Tak jak to było kiedyś - 2 plakaty na 2 miesiące ?

13

taa... jedno forum - jeden temat o piractwie . No ale do rzeczy :
1.DRM'y - rzecz przez którą najbardziej cierpią producenci i ludzie , którzy kupują oryginały , tak się składa że najbardzie wymyślne zabezpieczenia są łamane przez cracerów (NIE HAKERÓW - HAKER TO POŻYTECZNY CZŁOWIEK!!!) w kilka dni (godzin?) i na nic to się przydaje np. Spore - najwięcej ściągnięć ze stron torrentowych , sin of a solar empire - 0 ZABEZPIECZEŃ i świetne wyniki sprzedaży (a tytuł nie był rozreklamowany i ogólnie nie jest jakimś arcydziełem ). Kolejna rzecz - kasa : Ludziom szkoda te 8 dych na świetne tytuły (choćby cod 4 ) czy , O ZGROZO , 40 zł za majstersztyk - test Drive (to oczywiście przykłady) . Ciekawe co by było gdyby taki pirat kupił PS3 (którego nie da się "przerobić" tak jak choćby xboxa360) i musiał by wydawać , O MATKO!!! , 160zł ZA GTA IV ... no normalnie rozbój w biały dzień !!!! To się scyzoryk w kieszeni otwiera jak słyszę kolegę :
<Ja> Kup sobie CoD'a 4 - zaje.. fajna gra .
<kumpel> eee tam... ściągne se ...

I to taka rozmowa z piratem - "za drogo ściagnę se ... wolę wydać na ciuchy czy nowy fon " (bo jego JESZCZE nie da się spiracić) .
I teraz apel do ludzi , WSZYSTKICH ludzi : Jeśli chcecie aby świetne gry typu BF bad company czy Motorstrom nie wychodziły na PC albo wychodziły z ogromnym poślizgiem (GTA) : ŚCIĄGAJCIE GRY Z TORRENTÓW...

14

(33 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

DVD - z tego względu że pomieszczą 9gb a DVHD "tylko" 4,7 gb danych .

15

(22 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

jak by co to PSP łączy się z internetem za pomocą WI-FI ale to szczegół . Dlaczego nie iPOD ?? Bo sterowniki pod Windowsa są ... nie dobre , czasem się zawiesza , słuchawki moim zdaniem nie są najlepszej jakości , nie ma fajnych "ficzerów" i ogólnie to "tylko" odtwarzacz. MP5 też nie , bo to pół-automatyczna więc anie nie schowasz do kieszeni , ani nie posłuchasz nuty big_smile:D .PSP - Dlaczego ?? Bo gry są tanie - ostatnio będąc w empiku znalazłem tylko 2 tytuły powyżej 110zł , bo można wrzucić wszystko , bo jes WI-FI bo jest blutooth , bo można oglądać filmy , bo fajnie się na tym gra , bo to takie małe PS2 ... takich "bo ..." można dużo wymieniać więc - PSP .

16

(78 odpowiedzi, napisanych Komputery i sprzęt)

a ile masz kasy ?

17

400gb przydało by się do np. wrzucania tekstur o ogromnej wielkości które miały by porażającą jakość i , kolejne np. na jednej mapie była by jedna tekstura ziemi (w sensie podłoża) i nie było by widać powtarzalności wśród modeli drzew , pojazdów , budynków itp. Co prawda tworzenie takiej gry zajmowało by "trochę" więcej , ale jaka jakość. No i cena nie musi być odrazu 300zł ... takie gry nie powstaną od razu .
Jedyna rzecz dlaczego nie kupiłem Xboxa to to że "przestraszyłem" się jego awaryjności i konieczności opłaty Xbox live . Gdyby nie to naprawdę musiał bym się długo zastanawiać nad kupnem ... A dlaczego nie komp ?? Bo komp za ok 3000zł (same wnęrzności) wystarczył by na ok 2 lata a konsola znacząco więcej .Poza tym konieczność wymiany podzespołów i ten Windows... (nie żebym nie znał się na kompach).
No i prośba do nexx'a ... takie argumenty to są dobre do naszego sejmu.

18

Stk - 400Gb hhmm... może do filmu w jakości SuperHD w którym można policzyć włosy na głowie aktora ???(:P)
Szczerze mówiąc o tym na ile jeszcze stać PS3 - wszystko zależy od twórców gier i od samego sony , czy uda im się ujarzmić tą bestię - nikt nie wie , ale w każdym razie , bądźmy szczerzy , Xbox jest technicznie słabszy od PS3 (Devil mam nadzieje że ty też to przyznasz) i w końcu jej potencjał zostanie wykorzystany (na co bardzo , bardzo liczę). I pamiętajcie ludzie , nie bądźcie takimi Funboyami x'a czy 3'ki ... nie mówcie "Xkloc/PSiak śmierdzi" bo to tylko świadczy o waszej kulturze.

19

Stk napisał/a:
xxx napisał/a:

(do 200gb na zwykłych płytach)

O jedno zero za dużo ;D

Co do tematu wole xboxa,z wielu powodów (za dużo by wymieniać)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Blu-ray

nawet do 400gb kolego ...

aha no i devil ... nie przesadzaj - xbox nie uciągnie aż 6 lat na rynku .

20

Widzisz , ja się nie chce kłócić co jest lepsza , nie usprawiedliwiam Sony że wyszła później to ma mniej gier  itp;itd. no i jeszcze sprawa instalowania gier na dysku : jeśli ktoś ma naprawdę pokaźną bibliotekę gier (ok. np. 70) to jakoś mi się nie widzi żeby zainstalować jesz wszystkie na dysku ... no i jeszcze sprawa płatnego Xbox Live - to jest już wydzieranie z ludzi kasy - WI-FI 250ł ; zwykłe kable do podłączenia pada żeby się ładował ładowarki - 60 zł dysk twardy , O ZGROZO , 20 gb - 390 zł . Wiem może i przesadzam no ale ...  NIE CHCĘ SIĘ KŁÓCIĆ która konsola jest lepsza , która ma więcej wad itd.
P.S Z tym dzialaniem pada przez tydzień - codziennie 7 godz. gry (no wiem trochę przesadzam ale BF:BC jest tak wciągający w multi big_smile).

21

@up: z 2 pierwszymi przykładami się zgodzę ale na PS3 też masz bezprzewodowy pad (ooo... na baterii trzyma przez tydzień a ładowania było ok. 1,5 godz.)
Nie będę się kłucił o szybkość Blu-Ray ale na boga: Czy NORMALNY gracz , za przeproszeniem , ze.robi kupe się jak mu gra włączy się tą minute wolniej niż na Xboxie ?
Wgrywanie gier na dysk twardy : w PS3 też się da ale jak narazie tylko w F1 .
Jeszcze raz powtarzam : NA XBOXA JEST WIECEJ GIER ZE WZGLĘDU NA JEGO WCZEŚNIEJSZĄ PREMIERĘ . - to po 1.
Po 2 : Konsole przerabiają tylko JE@#$!$!4 PIRACI , CHOLERNI IDIOCI KTÓRYM SZKODA NA GRĘ TROCHĘ WIĘCEJ WYDAĆ.
Nagrywanie gier na dysk dzieje się tylko raz i to przy pierwszy odpaleniu ...

22

(167 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

Click! Klasyka MUSI wrócić !!! jeszcze wiele gier zostało do zaprezentowania w tych mini książkach.
Ludzie po co wam jeszcze jakaś książka z czitami ???? nie umiecie grać ? to znam bardzo fajną stronę z czitami : (UWAGA! bo trudno zapamiętać) www.google.pl .
aha no i do geralta2000 coś tam ... NIE "GAZETA" TYLKO CZASOPISMO ... jak już piszesz na jakimkolwiek forum to pisz używając głowy (szkoda że nie mam adma) ...

23

(199 odpowiedzi, napisanych Zabawy)

U mnie leci ostatnia płyta metallic'i .

24

(194 odpowiedzi, napisanych TEMATY ARCHIWALNE)

nie wiem czy ktoś zauważył MEGA podobieństwo do PC Format ... jak tam nie ma folii to i w Click!'u niema ... jak tam są białe tła to i w clicku ... czasami mi się wydaje że oba czasopisma mają tego samego DTP'owca któremu nie chce się wymyślać ciekawych , kolorowych teł do clicka i bierze te od PCF.

25

no to kup ten napęd , zrób zdjęcia i wrzuć na forum jak taki cwaniak że "będziesz" miał Blu-Ray ...