Odp: Co aktualnie czytasz?
A co innego mam czytać?
Oczywiście Wiedźmin (Krew Elfów)!!!!!!!!!!!
Good point, but f*ck you anyway.
"Miecz Przeznaczenia"
Chrzest Ognia
Good point, but f*ck you anyway.
Czas Pogardy ![]()

"Jebać fałsz, jebać kłamstwa i cały ten rynsztok."
Wieża Jaskółki xD

No to ja łączę się z czytającymi sagę: "Ostatnie życzenie" - pierwsza część, ale czytam jako ostatnią.
A kiedy tak przemijamy biegnąc ulicami miast
Zbyt często zapominamy kim jesteśmy w sieci kłamstw
Patrz jak czas nam zmienił twarz"
Ja skończyłem Skąpca.
W prawdzie jeszcze nie, ale już za kilka dni: "Piknik na skraju drogi" na której wzorowała się gra S.T.A.L.K.E.R: Cień Czarnobyla.
"Powieść opisuje sytuację na Ziemi po wylądowaniu obcych i opuszczeniu przez nich planety. Nie wiadomo, kim byli obcy, jednakże pozostawili po sobie sporo śladów w strefie lądowania. Okolice te określane są jako "Strefy", zaś ślady w postaci różnego typu tajemniczych przedmiotów są badane przez naukowców. Oficjalnie Strefy są niedostępne dla ludzi spoza Międzynarodowego Instytutu Cywilizacji Pozaziemskich, jednakże nielegalne wynoszenie ze strefy przedmiotów kwitnie w najlepsze, a osoby parające się tym zajęciem są nazywane stalkerami. Mimo że Strefy są intensywnie badane, a na ich temat powstają liczne teorie, to jednak wszystkie pozostają w sferze domysłów, gdyż nauka nie jest w stanie zinterpretować występujących w niej przedmiotów i anomalii.
Jeden z badaczy podczas rozmowy w barze stawia hipotezę, że Ziemia była miejscem chwilowego pobytu obcych, a owe tajemnicze przedmioty i anomalie to zwykłe odpadki, których ludzkość nie jest w stanie zrozumieć - tak jak owady nie są w stanie zrozumieć pozostałości po pikniku człowieka.
Na podstawie powieści w 1979 roku Andriej Tarkowski nakręcił film Stalker. Powieść była też inspiracją dla powstania gier: w Polsce w latach 90. miała pojawić się gra fabularna, będąca systemem autorskim pod nazwą Stalker, choć z uwagi na problemy wydawnictwa tytuł się nie ukazał mimo publikacji reklam i zapowiedzi w prasie. W roku 2007 została wydana gra komputerowa S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl.
Po katastrofie w Czarnobylu osoby, które próbowały plądrować okolice czarnobylskiej elektrowni, określane były także mianem stalkerów."
Wikipedia

"Przez 8 lat ta sama gra kurw@ tylko o innym tytule[...]Bobby Kotick, proszę Cię, wprowadź abonament do tej gry. Żeby nikt w nią nie grał" - Rojo o serii Call of Duty
"Zdradę Bourne'a"

Andrzej Pilipiuk "Oko jelenia: Droga do Nidaros" Po pierwszych kilku kartkach wyczułem charakterystyczną dla tego autora nutkę humoru i się wciągnąłem ![]()
"Niedźwiedź wydawał odgłosy jak odkorkowany zlew" - padłem ![]()
Ostatnio edytowany przez morticore (2010-05-14 17:51:06)
Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...
R. A. Salvatore "Dwa miecze" - ostatnia część cyklu o Drizzcie Do'Urdenie
Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...
Tom Clancy- Centrum szybkiego reagowania- Dziel i zdobywaj

A ja czytam offtopowe posty na forum Click'a (nie obraźcie się
)
Ja tam po przeczytaniu "Ogniem i mieczem" zabieram się do krzyżaków.

XGB GB EBMFMLSEBJNY?
^nie polecam Krzyżaków. Poza tym, Ogniem i Mieczem to pierwsza cześć trylogii Sienkiewicza, więc lepiej weź się za Potop a potem za Pana Wołodyjowskiego.
A ja czytam "Czarną Banderę" Jacka Komudy. Książka po prostu fajna, polecam każdemu, kto jest spragniony brutalnych książek, jak i też książek o bezwzględnych piratach. Warta swojej ceny.