Temat: Polityka
W offtopicu zobaczyłem że ten temat ma na tym forum spory potencjał, więc dlaczego by nie stworzyć oddzielnego topicu?
Zaczynajmy ![]()
Good point, but f*ck you anyway.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W offtopicu zobaczyłem że ten temat ma na tym forum spory potencjał, więc dlaczego by nie stworzyć oddzielnego topicu?
Zaczynajmy ![]()
Polska Jest Najważniejsza albowiem PIS zszedł na psy do Smoleńsku, PO nie wywiązuje się z obietnic a problemy widzi tylko u koalicjanta zaś lewica jest mi obca.
Racja, Polska zawsze miała obsesję na swoim punkcie. Wielce Poszkodowani Polacy jeszcze bardziej są poszkodowani po katastrofie, której przyczyny nigdy nie poznamy. Czytałem trochę tego raportu ostatecznego i nie wiem co za debil to pisał. Przecież pilotem prezydenta nie zostaje jakiś wieśniak, tylko doświadczony facet. Putin coś kręci, ale wysyła do Warszawy Miediediewa, aby robił dobre miny do Komorowskiego i jest git, Ruscy heja ho! Polejcie jeszcze, towarzysze! Za Białoruś i Polskę, do której się dobierzemy jak cholerny Obama przestanie nas robić w [wacka]*.
Też nie ufam ruskim.
Ruski to z@sr@ńce, ale tak szczerze powiedziawszy wole być jakimś tam sprzymierzeńcem Rosji niż dupolizem ameryki.
Ostatnio edytowany przez adik1232poczta.onet.pl (2011-01-17 23:45:07)

@up
Nie ma na kogo głosować, może na Korwina Mikke, bo on wie, że polityka to jaja są, a nie normalne rządzenie państwem
Również, gdybym mógł głosował bym na Pana Korwina.
W ogóle, wybieranie rządzących w Polsce to u nas śmieszna sprawa. Wszystko opiera się na wynikach sond pokazywanych w TV. Ldzue widzą że ich kandydat jest pzegrany i głosują na kogoś innego, albo wcale. A z wiarygodnościa takich sond nigdy nic nie wiadomo.
Rządzący-Komorowski to taki polski Miediewiew. Robot-marionetka premiera. Jeżeli już to prezydentem IMO powinien być Radosław Sikorski. Co do samej Platformy Obywatelskiej to wole ich od PiSu który rządzić nie potrafi.
Katastrofa smoleńska-mydlenie oczu. "Świetna współpraca obu stron". Żeby chociaż jakaś współpraca tam w ogóle była.
Cała sprawa zamieniła się z żałoby w wojnę polityków.
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-01-16 23:47:20)

No, Sikorski byłby dobrym prezydentem. Albo Kwaśniewski mógłby wrócić... Co do katastrofy to ja na miejscu polski bym się nie domagał prawdy, bo wojna w końcu będzie. Tzn. nawet bez katastrofy by była, a ona miała zbliżyć rusków do Polaków... póki co to teraz miernie idzie.
A co do Komorowskiego to masz rację, on z Miediediewem robią do siebie dobre miny, klepią się po ramionach a Putin myśli jak się dobrać do Tuska, a Tusk do Putina. W końcu będzie wojna i się skończy. Jedyna pomoc na która będziemy mogli liczyć to Niemcy, bo Słowianie będą się bać Rosji, Amerykanie wolą się śmiać z polskiej armii niż coś tu działać, Szwedzi nie będą chcieli sobie zniszczyć stosunków z Finlandią, a przez Bałtyk to mamy do nich blisko. Niemcy może nie są przyjaciółmi Polaków, ale oni czuja potrzebę wprowadzenia się na lepszą reputacje po II WŚ. Chyba że Chiny wzięłyby sobie Rosję, to byłby spokój na jakiś czas.
Od razu nie przewidujmy wojny, ale poruszyłeś bardzo ważną kwestię. Mianowicie politykę zagraniczną naszego kraju. A ta, jest fatalna. No niby nasz rząd próbuje manewrować między Rosją, a Stanami Zjednoczonymi, jednak nie najlepiej im to wychodzi.
Tak jak mówisz, powinniśmy utrzymywać dobre stosunki z państwami leżącymi blisko Polski. Wszyscy tak jadą po Niemcach, a to oni wyposażyli naszą armię w myśliwce MIG-29 i czołgi Leopard 2 A4. Może niektórych zaskoczę, ale Niemcy Polaków bardzo lubią o czym przekonałem się na wycieczce do Berlina.
Dalej położone państwa jak Gruzja czy Węgry także uważają nas za swoich przyjaciół. Niestety, tak PiS jak i PO mają to aktualnie gdzieś i wolą się podlizywać Obamie.
O takich rzeczach jak zafundowana rok temu przez prezydenta Saakaszwilego wycieczka nad Morze Czarne dla polskich powodzian się wtedy nie mówiło bo trzeba było wysłuchiwać kolejnych teorii spiskowych PiSowców na temat Smoleńska...
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-01-17 17:39:58)

Wiesz, aktualny rząd mimo, że woli włazić w ***** USA to raczej "nic niema" do Niemców. Nasz Premier i tamtejsza Kanclerz bardzo się lubią. Problemem są raczej niektórzy politycy(głównie tyczy się to PiSu) i duży procent zwykłych obywateli którzy ciągle wypominają Niemcom zbrodnie hitlerowców. Szkoda, że do niczego to nie prowadzi, a tylko pogarsza nasz wizerunek na arenie międzynarodowej.
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-01-17 17:55:00)

Smutna prawda ale nasze media pokazują tylko wojnę PO vs PIS a wszystkie inne tematy są wyciszane... Potrzebujemy polityków takich jak marszałek Piłsudski, on by zrobił porządek...
Jak to mówił taki ziomek, jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
Niestety większość dzisiejszych decyzji ogranicza się do wybierania mniejszego zła a tak być nie powinno. A co do Niemców, możecie zobaczyć na mój podpis, on wam wszystko wyjaśni ![]()
A tak poważniej mówiąc to niemcy niewątpliwie są bardzo dobrym materiałem na naszego sojusznika. Tylko ta Merkel jakoś mnie odstrasza....
A co do amerykańców to sr@ć na nich tak jak oni srają na nas.
EDIT (OffTop)
kurde, pisze sr@ć to wyskakuje mi jakieś kupcie.....
Ostatnio edytowany przez adik1232poczta.onet.pl (2011-01-17 23:46:38)

Niemcy to miły i otwarty naród. Wiem, gdyż blisko mego domku w górach ma domek letniskowy pewien Pan Niemiec z rodzinką. Bardzo miły gościu.

Byłem trochę w Niemczech i to są bardzo mili, solidni ludzie że tak powiem. Nie są chamscy, dbają o porządek we własnym kraju, nie to co Polacy.
@morticore - Piłsudski? Chciałbyś dodatkowo wojnę z Niemcami, którą byśmy w dwa dni przegrali?
@Maciek21c - dokładnie. Lepiej być sojusznikiem Rosji niż "odbytolizem" Ameryki, która się z nas śmieje (YT - "Amerykanie śmieją się z polskiej armii"). Już wystarczy, że nam pomogli w II WŚ, tyle dla nas zrobili, ze hej... Ale Polski rząd musi mieć swój honor, oni nie pójdą na ugodę z kimś, kto trzymał pod batem kraj przez 123 lata, a potem jeszcze przez 45. Finowie to są ludzie - Rosja długo ich okupowała, a ci zapomnieli i poszli im na rękę w kilku sprawach i teraz mają ich za dobrych sojuszników. Finlandia nie jest odbytolizem Rosji, ale pokazuje, że czasami warto się podporządkować, aby nie dostać kolejnego wieku w plecy. Ale polski rząd tego najwidoczniej nie rozumie. A z tej ugody rusko - fińskiej skorzystały obie strony, nie tylko Ruscy.
Ostatnio edytowany przez Spilner (2011-01-18 10:53:02)
Dla mnie jedyną sensowną partią jest Ruch Poparcia Palikota. On też sobie jaja robi,więc dlaczego nie głosować na niego?
@morticore - Piłsudski? Chciałbyś dodatkowo wojnę z Niemcami, którą byśmy w dwa dni przegrali?
To mi humor poprawiłeś... III Rzesza do samej śmierci Marszałka upatrywała w nim potencjalnego sojusznika a poza tym...
http://demotywatory.pl/1420640/W-1935
Mi chodziło głównie o politykę wewnętrzną:
"-Jaki jest program tej partii, Panie Marszałku?
- Najprostszy możliwy, bić k*rwy i złodziei, mości hrabio."
------------------------------------------------------------------
Od razu zarzekam, ze nie mam uprzedzeń do naszych sąsiadów.
Ostatnio edytowany przez morticore (2011-01-18 20:15:57)
Nie pamiętam dokładnie ale coś obiło mi się o uszy, że tuż przed II wś Hitler chciał podpisać sojusz z polską na mocy, którego Polska miała być bliskim sprzymierzeńcem Rzeszy i wesprzeć jej działania wojenne. A i jeszcze gdzieś słyszałem że Hitler lub Himler albo inny wysoki rangą, powiedział że ,, gdybyśmy mieli polskich żołnierzy z naszym uzbrojeniem u swego boku, cały świat należał by do nas"

Sprostuję post powyżej. Hitler powiedział: "Dajcie mi niemiecką technologię i polskich żołnierzy, a podbije cały świat".

Ta. Bylibyśmy dla niego takim samym sojusznikiem jak Stalin, z którym tak się "zbratał". Poza tym, jakby rzeczywiście Polska dołączyła do Hitlera, jak dobrzy by nie byli Polscy żołnierze, i tak w końcu byśmy tę wojnę przegrali, a znając wojowniczość Polaków, walczyliby do ostatniego swojego miejsca nietkniętego amerykańską bombą atomową.
@adik1232poczta.onet.pl
Pakt antykomiternowski czyli przeciw ZSRR.
@ Spilner Nie lubię bawić się w gdybanie, ale na Węgrów czy Finów nikt atomówek nie zrzucał...
Posty [ 1 do 25 z 180 ]
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB