Temat: Mass Effect 3
Temat poświęcony trzeciej, ostatniej części Mass Effect.
Pierwszy trailer http://www.youtube.com/watch?v=PCP6CMLa re=related
Widzimy na nim Żniwiarzy atakujących naszą ukochaną Ziemię. Żołnierz ukrywający się w Big Benie mówi mniej więcej coś takiego: "Jeżeli Shepard nie sprowadzi pomocy...nie będzie czego ratować"
Niektórzy spekulują, że gra będzie czymś a'la Dragon Age w klimatach Scine Fiction. Czyli duża część gry będzie się sprowadzała do szukania sojuszników mogących pomóc nam uratować ojczyznę. Przynajmniej mi to nie przeszkadza. Ludzie, Turianie, Kroagnie, Quarianie, ba, może nawet Gethy którzy walczą ramię w ramię przeciwko jednemu wrogowi-to by było coś. Wymieniłem tylko te rasy, ponieważ wzajemnie za sobą nie przepadają. Dlatego to by było takie epickie.
Jestem też ciekaw jak moje wybory moralne dokonane w "dwójce" wpłyną na rozwój wydarzeń w trzeciej części gry. Zwłaszcza interesują mnie konsekwencje pozostawienia bazy zbieraczy Człowiekowi Iluzji(skubany, przez cała grę obchodziłem się z nim bardzo oschle żeby dać się omamić na samym jej końcu).
Premiera-koniec bieżącego roku. Szkoda, że tak późno, ale przynajmniej mam już pewny prezent pod choinkę
.

"Przez 8 lat ta sama gra kurw@ tylko o innym tytule[...]Bobby Kotick, proszę Cię, wprowadź abonament do tej gry. Żeby nikt w nią nie grał" - Rojo o serii Call of Duty