Temat: Mugen - Wszystkie Bijatyki Naraz.
Mugen, silnik do tworzenia bijatyk doskonały do stawiania pierwszych kroków w kodowaniu, sam jestem kreatorem i mam na koncie kilka uznanych tworów(aczkolwiek nie chcę zdradzać swojej tożsamości). Mugen głównie kojarzą ludzie z stworzonymi na nim bijatykami spod znaku DragonBall lub Naruto, ale poza tym znajdziesz każdą bijatykę 2D (Street Fighter? KOF? SVC? CVS? MVC? Mortal Kombat? no problem!), oczywiście nie trzeba się ograniczać tematycznie: Mugen to "Szwedzki stół" i nie stoi nic przeciwko by stoczyć walki Naruto-Goku, Ryu-Scorpion czy Ktokolwiek z kimkolwiek, bo postaci zostało już stworzonych tysiące (30% to kiepskie, 40% jest niezłe i kolejne 30% są wyśmienite! Dowody? Youtube + hasło; Mugen Pots, Reu lub Warusaki3), a sam przecież nie jesteś ograniczony tematycznie co chcesz stworzyć. Aby dowiedzieć się więcej wystarczy odwiedzić Mugen-Infantry, Mugen Samouczek czy MugenGuild. Ostatnimi czasy twórcy silniczka "Elecbyte" wydali wersję obsługującą grafikę jakości HD.
Zanim ktokolwiek zacznie wymieniać śmieciowe postacie, proszę pamiętać że nikt nie musi ich pobierać.
Ostatnio edytowany przez CherryDude (2011-02-16 21:14:28)