Temat: Forumowa gra tekstowa
"Sareth wstaje od stołu i unosi rękę w uciszającym geście*Nie, to nie jest żadna reklama szanowni panowie i panie. Choć od niej wszystko się zaczęło*upija łyk piwa*. Wędrując po Redanii, trafiłem do pewnej gospody zwanej "Pod mieczem i tarczą". Ściągała ona do siebie wszystkich. Wojownicy, paladyni, magowie, bardowie...*uśmiecha się pod nosem *ba, znaleźli się nawet asasyni i nekromanci. Ludzie, elfy, krasnoludy i inne stworzenia. Poza chęcią napicia się piwa, łączyło ich coś jeszcze...przeszłość, która czasem zaczęła do nich wracać.
Bywalcy gospody bawili się jednak. Pili, jedli, śpiewali. A jednak, co piękne to szybko się kończy*zamilkł na dłuższą chwilę po czym wrócił do opowieści*Orkowie, plaga wszystkich krain dotarła nawet do najspokojniejszych zakątków Redanii. Paląc i mordując. najechali na wioskę, w której znajdowała się wspomniana karczma. Trafili jednak na wielką przeszkodę w postaci jej bywalców.*upił kolejny łyk piwa *
Atak został odparty, choć wielu poniosło śmierć. Orkowie, ja kto orkowie, nie poprzestali na jednym ataku. Potężna armia mogła zagrozić wszystkiemu co żywe.*Przybrał smutny wyraz twarzy, jednak niektórzy widzieli w tym cień żałobnego uśmiechu*. Pojawili się jednak tacy, którzy nie chcieli do tego dopuścić. Zaczęli walkę przeciw wspólnemu nieprzyjacielowi. Paladyni i nekromanci, wojnicy i magowie, bardowie i oberżyści. Ramię w ramię podjęli się niewykonalnego.*westchnął*Tak niewielu musiało zrobić tak wiele...
Wszystko jednak legło w gruzach przez niefortunne wydarzenie Forum, na którym to wszystko się wydarzyło zostało zamknięte http://www.karczmapodmieczemitarcza.fora.pl/ *dopija piwo do końca i ponownie zajmuje swoje miejsce przy stole*
Kilka osób wyraziło chęć, żeby zacząć grę tekstową tutaj. Darmową, ciekawą, dostępną dla wszystkich z was. Forumowiczów z click.pl.
Kontynuujemy wątek z "Pod Mieczem i Tarczą" czy zaczynamy kompletnie nową przygodę? Wszelkie sugestie i pomysły mile widziane. Tyczy się to starych wyjadaczy, jak i tych którzy o tym co napisałem wyżej słyszą pierwszy raz. Chyba każdy wie, jak wygląda forumowa gra tekstowa. Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-02-23 20:59:08)

"Przez 8 lat ta sama gra kurw@ tylko o innym tytule[...]Bobby Kotick, proszę Cię, wprowadź abonament do tej gry. Żeby nikt w nią nie grał" - Rojo o serii Call of Duty