Temat: Minecraft,na przekór przekonaniom...
******** http://grrr.pl/2011/04/07/minecraft-33-miliony-dochodu ********
Powyżej podałem link do artykułu o tej grze.
Może w końcu zmieni się pogląd na gry i postęp gier przestanie iść ku fotorealizmowi a zacznie iść w stronę innowacji.Gry to nieskończona ilość pomysłów i jedynym ograniczeniem jest tu tak naprawdę wyobraźnia.Sprzęt nie gra tutaj roli.Nie ważne czy mamy komputer sprzed 7,czy 2 lat,ważne jest jakie gry w tym czasie wyszły.Chodzi mi o to,że gdyby twórcy nie pędzili tak do przodu z wymyślaniem coraz to nowszych efektów graficznych(biblioteki directx,np.12,13;nowe efekty otoczenia itp.) tylko skupiliby się na pomyśle,to sądzę że gry sprzedawałyby się o wiele lepiej i o wiele lepiej byłyby zapamiętywane.Ponadto nie byłoby takich problemów z modernizacją komputera,nie trzeba by było na okrągło czegoś w nim wymieniać.Jest wiele nowych gier wymagających coraz więcej od sprzętu,przypomnijmy sobie jednak że są też i gry sprzed ...10..lat które często bawią lepiej niż wiele dzisiejszych produkcji.Dlaczego?Chociażby dlatego że twórcy mieli na nie pomysł.Niestety dziś jak wiadomo liczy się tylko kasa i żeby szybko zarobić na jakiejś grze tworzona jest do niej świetna grafika która przyciąga niczym lep na muchy.Mało w którą grę chce się grać 2 czy 3 raz.
Ja przeszedłem właśnie grę "duke nukem manhattan project" i zamierzam ją przejść jeszcze raz ale przy użyciu game pada.Pada jeszcze nie kupiłem.W fahrenheit grałem 7 razy ale zbyt często bo mnie znudziło.Tą grę zostawiłem sobie na zimowe wieczory. W postala 2 wraz z dodatkiem grałem niezliczoną ilość razy(ten dziwny humor),nie wiem co mnie do niej przyciąga ale na początku się nudzi a jak skupię się na zadaniach to przechodzę ją bardzo szybko.Ostatnio grałem też w prey.Kapitalna gierka!Nie będę się rozpisywał bo mógłbym pewno jeszcze wiele gier opisać.Ja osobiście gram w gry które mi się nie nudzą i które mógłbym przechodzić wiele razy.
A teraz wybaczcie mi drodzy forumowicze! Ale modern warfare 2 w ogóle nie przypadło mi do gustu.Dla mnie to gniot.Single jest fajny ale na jeden raz.Jeśli chodzi o multi to wolę tracić swój czas przy counter strike obowiązkowo 1.6. Modern warfare ta pierwsza wersja była na prawdę fajna i w nią aż miło było pograć ale w drugą część jak grałem to miałem wrażenie że była tworzona na szybko.
To takie moje zdanie. ![]()
Ostatnio edytowany przez pingo216 (2011-04-07 22:48:03)