Odp: Karczma Pod Mieczem i Tarczą
*Do karczmy wchodzi młody mężczyzna. Ubrany w kolczugę z nałożoną na nią ćwiekowaną kamizelką, sięgające poniżej łokcia rękawice również były najeżone ćwiekami. Skórzane, jeździeckie buty, miecz u pasa i zimne spojrzenie- to wszystko wskazywało na to, że jest to wojownik. Rzucił przelotne spojrzenie na postać siedzącą w rogu, podszedł do karczmarza i zamówił piwo*
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-05-02 22:49:04)

"Przez 8 lat ta sama gra kurw@ tylko o innym tytule[...]Bobby Kotick, proszę Cię, wprowadź abonament do tej gry. Żeby nikt w nią nie grał" - Rojo o serii Call of Duty
"Nie mam zwyczaju rozmawiać z kimś kogo nie widzę*upił łyk piwa*"pokarz twarz, paladynie*rzekł spokojnie, cicho, bez emocji*."

"Przez 8 lat ta sama gra kurw@ tylko o innym tytule[...]Bobby Kotick, proszę Cię, wprowadź abonament do tej gry. Żeby nikt w nią nie grał" - Rojo o serii Call of Duty
*Clexane wstał*"Zwykły łachmyta nie ma prawa stawiać mi warunków, ale nie mam siły do zwad dziś, za dużo się działo"*Paladyn zrzucił z siebie płaszcz i jasność ogarnęła karczmę. Przed Wojownikiem stał paladyn w pełnym ekwipunku. Błyszcząca zbroja, z mieczem na środku połyskiwała w świetle kominka*"To jak się zwiesz pachołku"
*odwrócił się w jego stronę*"No proszę, wilczek warczy*rzekł z wyraźną kpiną w głosie*ciekawe czy umie też gryźć. Mówią na mnie Evryll. A Ty, mości wielki, światły, szlachetny, prawy, uczciwy paladynie*kpiący ton nasilił się*jak Cię zwą jeśli łaska spytać?"
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-05-02 23:11:37)

*wybucha śmiechem*"Tak samo zachowywali się tobie podobni z Thedas. Dym w oczy.*jego głos ponownie przybiera obojętny ton*Pszczółki czują dym i się uspokajają. Ale ja nie jestem pszczółką*błyskawicznym ruchem zrywa się z miejsca i dobywa miecza*Nie jestem pszczółkom*kontynuuje*ani Twoim wrogiem*chowa miecz do pochwy* więc daj mi wypić w spokoju piwo. Przysiądź się do mnie jeśli chcesz, to napijemy się razem i pogadamy."*zajmuje miejsce przy stole i upija kolejny łyk piwa*.

"Tak, więc co Cię przygnało w te strony?*upija kolejny łyk piwa*Bo chyba nie grozi nam żaden atak nekromantów?"

*Do karczmy przybywa elf. Jednak słysząc dźwięki szamotaniny, podniesione głosy i szelest wydobywanej broni, nie ma zamiaru wchodzić do środka. Siada na ławce przed karczmą i odpoczywa po długiej podróży. Jednak po chwili hałas ustaje, więc elf decyduje się na wejście do środka, skina na powitanie jegomościom siedzącym przy jednej z ław i siada w innym kącie karczmy zamawiając wino.*
Ostatnio edytowany przez Grycan (2011-05-02 23:32:46)

*Dopija do końca piwo i zamawia następne*"Elf*mówi ni to do siebie, i do innych*i to jeszcze z pod sztandaru generała Hessa, jak mniemam. Przysiądź się do nas, elfie*zwraca się już otwarcie do Eleantera*, tutaj sami swoi. Weterani wojen ,najemnicy i paladyni, słowem: wojownicy. Lub jak kto woli*dodaje po chwili*mordercy."
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-05-02 23:39:53)

*Przysiada się do Evryll'a i Clexane'a*"Heh, mordercy. W moich stronach mówi się na takie osoby 'Asepta' co oznacza 'Zabierający życie".*Zamawia kolejne wino.*

"Każde słowo*odchrząknął*można upiększyć. Ale, nie rozmawiajmy o retoryce.*przytyka do ust kufel i przechyla go na dłuższą chwilę*. Nie często widuje się elfy w tych okolicach?"*było to bardziej stwierdzenie niż pytanie*
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-05-02 23:49:44)

*Upijając łyk wina*"Gdyż elfy nie mają po co tu przybywać. Jedynie wygnańcy lub ci, którzy dobrowolnie odeszli z elfich miast zapuszczają się w te strony."*kolejny łyk wina"*A takich za wiele nie ma"*zajrzał do pustego naczynia po winie*

"A Ty,*spojrzał na niego*należysz do tych pierwszych czy drugich?"
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-05-03 00:01:31)

*Zastanawiając się nad odpowiedzią dłuższą chwilę*"I do jednych i do drugich."*bawi się nożem, nagle odwraca się i rzuca tym nożem przez okno. Słychać krztuszenie się i głuchy odgłos upadku na liście. Elf wstaje wychodzi i za moment wraca z zakrwawionym nożem i czarnym naszyjnikiem w ręce*"Śledził mnie już jakiś czas. Zastanawiam się tylko, po co."*siada z powrotem do stołu*

*Przygląda się naszyjnikowi*"Wygląda znajomo, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie go widziałem. Może jakiś kult*mówi obojętnym tonem nie spuszczając oczu z naszyjnika*"Trzeba by spytać jutro paladyna, oni się na takich rzeczach znają."*Milczy dłuższą chwilę*Mam za sobą trzy dni jazdy, muszę odpocząć"*dopija piwo i wstaje od stołu*"Jeżeli ktoś będzie chciał wejść do karczmy, usłyszymy"*spogląda w stronę drzwi*"Dobrej nocy, elfie"*udaje się na tyły gospody*

*Nieprzespana noc dała się Clexane odczuć*"Daj ten naszyjnik Elfie, spojrzę na niego"-zwrócił się do Eleantera
"Evryllu, nie chce niepokoić tutejszej ludności, ale trafiłeś w sedno. Duży ruch jest na północ od Iritel-stolicy nekromantów. Słychać plotki, że mają jakiegoś znaczącego się sojusznika. Gdybym był władcą tych ziem, to bym już się przygotowywał do obrony, ale kto ze "szlachetnych rodów" wysłucha starego paladyna"
*Clexane zakłada płaszcz*"Nie będę się obnosił ze swoim pochodzeniem, gdyż w tych stronach nie jestem pewien co do zachowania wobec mnie. Już nieraz słyszałem plotki o paladynach mordercach, którzy zabijają by sami stać się nieśmiertelni"
Ostatnio edytowany przez clexane2 (2011-05-03 10:13:13)
*DO karczmy spokojnie wchodzi tajemnicza osoba, cicho i spokojnie opiera sie o sciane iprzy wejsciu na obserwuje wszystkich "spode łba"*

*Do karczmy wchodzi mężczyzna w czarnym płaszczu z wyszytym pająkiem. Ukrywa swoje oblicze pod kapturem i chustą. Niezauważalnym ruchem oczu ogarnia cała karczmę. Przysiada się do kobiety, która weszła na chwile przed. W wyrazie jej twarzy rozpoznaje czym ona się zajmuje. Wie, że obydwoje chcieli zostać niezauważeni, ale nic z tego nie będzie. Kładzie rękę na stole, mając wrażenie, że rozpozna pierścień Czarnej Lilii, starożytny znak skrytobójców proszący o zachowanie dyskrecji. Ruchem głowy przywołuje właściciela...*
"- Podajcie mi pieczeni i polewki, którą tu wyczuwam, oraz dzban piwa. Kim są tamci wojownicy, nie wyglądają na spokojnych? Widziałem trupa pod karczmą"
Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...
*Wpatrując się w naszyjnik*"Zaraz. Ten naszyjnik mi coś przypomina.*przypomina sobie wydarzenia sprzed lat*"Już mam. Widzicie te ornamenty na koralikach?"*wskazuje na nie*"To symbole nekromanty którego wiele lat temu zabiłem. Czyżby znów się pojawił? Albo to jego wyznawcy?"*kończy opowieść i kątem oka obserwuje nowo przybyłą postać kobiety. Najprawdopodobniej zabójcy. Oraz mężczyzny, który dosiadł się do owej kobiety. Z daleka wyczuł, że to jego daleki znienawidzony "kuzyn". Mroczny elf.*
Ostatnio edytowany przez Grycan (2011-05-03 14:34:33)

"Nekromanci, zabójcy, mroczne elfy*uśmiecha się pod nosem*"Eh, karczmarzu!"*zwraca się do oberżysty*"Kiedy przestaniesz już podsłuchiwać i zerkać na wszystkich spode łba, przynieś tu kufel piwa."
Ostatnio edytowany przez Maciek21c (2011-05-03 14:41:51)

"Nie chciałbym kłopotów "*Przygląda się niepewnie paladynowi i "leśnemu poecie" jak mroczne elfy przywykły nazywać swoich krewnych z powierzchni.*
"Jestem Ramithiel Do'Rrazan. Nie uciekłem się do żadnych niegodziwych czynów, nie jestem też fanatykiem. Podążam tropem elfa który niegdyś mnie zdradził, ale utknąłem tutaj, przełęcze w górach opanowały orki, a mając przewagę liczebną nie darzą one mojego ludu takim szacunkiem jak w podziemiach. Dlatego muszę tu zostać przez jakiś czas"
Ostatnio edytowany przez morticore (2011-05-03 14:52:38)
Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...