Temat: Dysk zewnętrzny wd smartware 1TB coś nie działa
Wczoraj siedząc przed komputerem jak to zwykle byłem na internecie.I niechcący potrąciłem gamepada który leżał na biurku.Pech chciał że pad potrącił mi mój dysk zewnętrzny który stał na jednostce obok biurka.Ja Siedzę i nagle słyszę że coś gruchnęło! Patrzę a dysk leży.Oczywiście dysk był cały czas podpięty do komputera więc cały czas działał.Ja tylko zobaczyłem czy wszystko w porządku i postawiłem go z powrotem.Patrze a tu po chwili jakieś komunikaty wyskakują że coś jakiś błąd i wymieniał niektóre pliki że dane utracone i nazwa plików niektórych.Ja się zlękłem i go odłączyłem od usb.Jak podłączyłem ponownie to już go nie wykryło.Dysk normalnie działa jednak jak podłączę go pod zasilanie i włączę do usb to lampa szybko miga i to tyle.Słyszę na początku znajome bzzzziiik!.A potem nic.Lampa miga a jak chciałem dysk wyłączyć z przycisku to nie mogę.Wciskam wyłącznik a lampa wtedy świeci cały czas i nie miga.Usunąłem urządzenie z głównego koncentratora usb.Podłączyłem i wykrywa mi jako nieznane urządzenie.Pisze tam po kilka razy że wykryło usb device a potem nieznane urządzenie.Więc ze strony producenta kombinowałem ze sterami ale to nic nie dało.
Mam tam ponad 200gb plików i raz już znajomy mi go niechcący sformatował jak teraz znowu stracę te pliki to nie wiem co zrobię a nie mam kopii.
Oj jestem tym zasmucony bo tyle sobie w nim naustawiałem,tyle się namęczyłem żeby to fajnie wyglądało,było posortowane a tu taka klapa.Oczywiście dysku nie rozkręcałem ani nie ruszałem choć mnie korci.
Ostatnio edytowany przez pingo216 (2011-07-11 09:39:00)