prot napisał/a:Morticore, jeśli możesz, to nie wprowadzaj kolegi w błąd, ponieważ nie masz racji, twierdząc, że w tym procesorze pamięć L3 nie występuje. Ona występuje, ale jest wykorzystywana przez zintegrowane GPU.
Dla mnie na jedno wychodzi, Ja nie kocham szpanować wiedza teoretyczną, wiec takich szczegółów nie znam.
prot napisał/a:Oprócz tego, podane karty grafiki są owszem tańsze, ale równocześnie mniej wydajne (chyba, że użytkownik będzie się bawił w OC,.
pytał sie o OC proca, z suwakami w Afterburnerze sobie poradzi. Ja na miejscu kolegi nie zamierzałbym doplacać, dlatego, ze producent wgrał do karty BIOS z podbitymi zegarami.
prot napisał/a: (chyba, że użytkownik będzie się bawił w OC, wtedy powinny dorównać Gigabyte SOC, ale nie wiemy, czy ma takie doświadczenie, jak coś się zepsuje, z nieumiejętnie przeprowadzonego OC, gwarancja tego nie obejmie).
Trudno uwalić współczesne karty poprzez OC, mają zbyt dużo zabezpieczeń (chyba, że będziemy podnosić Vcore...). Z resztą do tego trzeba być bardzo zdolnym 
prot napisał/a:Zalecam pozostawienie tego mocniejszego zasilacza, będzie dodatkowy zapas mocy, podczas późniejszej rozbudowy komputera (im wydajniejszy podzespół, tym więcej energii on pobiera, rachunek jak widać jest prosty).
600 W to rozsądna zasiłka nawet dla GTX 580 

Ostatnio edytowany przez morticore (2011-07-14 12:23:37)
Jeśli nazwę kogoś Danielosem, mam rację.
Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...