Temat: Szukam nowej grafiki

Witam,
obecnie mam średniej klasy kompa - Athlon xII 240, 4GB DDR3 i największy ból GeForce 9500GT. Obecnie szukam jakiejś grafy do powiedzmy 800zł tak, żeby reszta sprzętu jej nie spowalniała. Fajnie jakby byłą dosyć wydajna przy wydobywaniu BitCoinów, bo chciałem się tym pobawić, ale to drugi plan. Liczy się przede wszystkim wydajność w grach.

Oprócz tradycyjnych gier (moja ulubiona to stary FarCry) lubię też gry przeglądarkowe

2

Odp: Szukam nowej grafiki

Jaki masz zasilacz (marka)? Za 8 stów wyrwiemy nawet HD 6950, ale to będzie ciutke się nudzić na tym kompie wink Bitcoinów - what's that?

Ostatnio edytowany przez morticore (2011-08-04 15:19:55)

Jeśli nazwę kogoś Danielosem, mam rację.
Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...

3

Zasiłka to OCZ StealthXStream 2 600W, więc problemów być nie powinno smile
A Bitcoiny to taka wirtualna waluta, którą można obracać w necie i zgarniać za to prawdziwą kasę. Radeony podobno nadają się do tego znacznie lepiej niż geforece, więc taki 6950 w sumie byłby mi chyba na rękę smile

Oprócz tradycyjnych gier (moja ulubiona to stary FarCry) lubię też gry przeglądarkowe

4

Zapomniałem się spytać o rozdzielczość twojego monitora - 6950 będzie na wyrost trochę, ale jeśli masz 20 cali (np 1440x900 pix) to już będzie groteska niestety big_smile

Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...

5

23 calowy LG W2363D-PF z Full HD. Mam też drugi monitor, 20 calowy Samsung, ale konkretnie modelu sobie nie przypomnę tam rozdziałka 1600x1200 smile

6

Jeśli chcesz serio wydać 800 zł to 6950 - http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/2741373 koniecznie ten, referenty "nieco" hałasują, ale moim zdaniem to przesada będzie. Pod tego procka najlepiej kupić GeForce 560 i ewentualnie podkręcać http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/2418577 http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/2477997

7

Rozumiem, że 6950 jest obecnie jedną z najmocniejszych grafik? Bo generalnie chodzi o to, że tą grafikę wolałbym mieć chociaż na jakieś 5 lat, z czasem na pewno zmienię płytę główną i wezmę jakiegoś intela, ale to może za rok.
W podkręcanie też wolałbym się nie bawić, chyba, że jest jakiś soft, który dostarcza bezpośrednio producent i mogę być pewny, że nie stracę przez to gwarancji.
Dzięki za podpowiedź, rozejrzę się za tym, chyba, że jest w ogóle coś zbliżonego w podobnej cenie, to chętnie wysłucham smile

8

6950 to potwór smile Mam tylko nadzieję, ze znajdziesz 28 cm miejsca w obudowie na montaż i jest dobrze wentylowana - TDP 180W. Podkręcać możesz na czymkolwiek (np MSI Afterburner, HIS chyba nie ma własnego programu...), gwary nie tracisz, a na prawdę trudno w ten sposób popsuć kartę.