z racji wysypu tytułów muszę nieco zmienic kryteria.
INNE:
1. Mortal Kombat (bijatyka- PS3)
FPS:
6. Call of Duty Modern Warfare 3 ( PC)
5. Crysis 2 (PC)
4.. Resistance 3 (PS3)
3. Bulletstorm (PS3)
2. Killzone 3 (PS3)
1. Dead Island (PC)
SPORTOWE:
1. FIFA 12 (PS3)
WYŚCIGOWE:
4. Driver San Francisco (PS3)
3. Forza Motorsport 4 (X360)
2. Motorstorm Apokalipsa (PS3)
1. Formuła 1 2011 (PS3)
AKCJA:
5. Just Cause 2 (PS3)
4. Dead Space 2 (PC)
3. Assassins Creed Brotherhood
2. Batman Arkham City (PS3) L.A. Noire (PS3)
1. Uncharted 3(PS3) oraz Saints Row The Third (PC)
RPG:
3. Deus Ex Human Revolution (PC)
2. Wiedźmin 2 Zabójcy Królów (PC)
1. The Elder Scrolls V Skyrim (PC)
Rozczarowania:
Duke Nukem Forever- za to, że potrafiono go tak sknocić. Miałem spore oczekiwania, zwłaszcza po tym, jak trafił do Gearbox. Niestety nic nie mogło go uratować.
Call of Juarez The Cartel- zabugowana kaszanka, w którą nie dało sie grać. Zaszkodziło mu chyba horda zombiaczków
Test Drive Unlimited 2- zamiast przyłozyć sie do modelu jazdy, twórcy przyłozyli sie do rzeczy najmniej potrzebnej- simsowatej otoczki.
Wyróżnienia:
Dead Island i Wiedźmin 2- polak potrafi. Pierwsza jest grą bardzo dobrą, a druga zapewne powalczy ze Skyrimem o tytuł RPGa roku. Będzie ciężko.
CD-ACTION -wokół kryzys, konkurencja za taką samą cenę funduje czyszczenie (czyli nowe pismo ze starymi
numerami i ich płytami, zamiast nowego DVD), a CDA trzyma sie dzielnie dostarczając znane i wysoko oceniane pełniaki. Tak trzymać!
Osobiste "osiągnięcia":
W tak obfitym roku kasa ubywało dość szybko, ale (z wyjątkiem jednej pozycji) kasy wydanej na gry w ogóle nie żałuję. Dominowało jednak PS3, ale głownie z powodu zabezpieczeń czy błędów, które posiadały wersje PeCetowe.
No i dopadł mnie fenomen Simsów, a pierwsze podejście zakończyło się po prawie 4 godzinach grania.
W tym roku ukończyłem chyba najwięcej gier w całej swojej 9 letniej growej karierze.
Jak ocenić miniony rok? Było bardzo dobrze, doczekalismy się kilku od dawna zapowiadanych pełniaków, kilka zaskoczyło (zarówno pozytywnie jak i negatywnie), a reszta spełniła oczekiwania.
No cóż, czekamy na kolejny taki rok!
Ostatnio edytowany przez towariszKamandir (2011-12-20 22:19:46)