Odp: Czas zrobić kompa!
No właśnie dyski z 80% w górę poszły, Al Kaida czy cuś
Chieftec nie będzie zły tylko jest możliwość, że zacznie hałasować... Też słyszałem się z opinią, że GPS to OEM wyprodukowane przez Fortona, ale to nic złego.
Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...
Tak mi się jeszcze przypomniało, że ten GTX Asusa ma 24,5 cm długości. Zobacz czy ci się zmieści w budzie, w razie czego trzeba będzie ciąć koszyk dyskowy tak jak u Adika ![]()
Jeśli uważasz inaczej, patrz wyżej. Mam większe doświadczenie w kontaktach z naszym ukochanym trollem niż ty...
Haha dokładnie, ale moja miała prawie 30 cm ![]()

HD 3850 ma ok 23 cm. Szykuj piłę do metalu ![]()
GTX 460 OC? Nie ryzykowałbym, jak dla mnie musi być 500W
ale karta jaka?
ja mam GF 460 1 GB od asusa i zasilacz 460W i wszystko chodzi.

Karta jak najbardziej przyzwoita na dzisiejsze czasy, nieco wolniejsza (bo to wersja OC) od 560, wydajność cena na tym samym poziomie bym rzekł. Zasilacz, no cóż wyjdzie w praniu, ty chyba masz wersję nie podkręcaną.
nie, ale chyba zasilacz sobie teraz kupię. Chieftec 500 W kosztuje jakies 200 zł, więc będę miał na przyszłosć. Wole kupić teraz, bo nie wiadomo co będzie po nowym roku.
Ale od roku komp chodzi przyzwoicie, zasilacz 460W daje radę przy Intelu i5.

Z tego co wyczytałem to już w Cheftec'ach nie ma problemow z buczeniem. A co do ramu, to fakt faktem póxniej można dołożyć. Tylko ze ceny kości mogą w następnym roku ostro podskoczyć.
A po co mu 8 GB? Bo chyba nie dla Battlefielda... Najlepiej wziąć 1 x 4 GB i problem z głowy
Zgadza się, Bf3 u mojego kumpla na ultra na mapie caspian bordel używa coś ponad 4 gb ramu.

Ja wlapku mam 6GB ale nawet COD MW3 wycisnoł u mnie ostatnio prawie 5,26GB wiec tez doinwestuje by mieć 8GB bo ten wydatekn już niedługo sie zwróci. A dużo kostki teraz nie kosztują.
5,26? Ale ten świat zapier... ![]()
świat idzie na przod to my i nasz niegdyś drogi i ultra wydajny sprzęt się starzejemy. A tak serio im więcej tym lepiej. Przy najnowszych aplikacjacch chocby gg(windwos 98 sam w sobie tyle ramu nie pobierał) to ja uważam że przyzwoicie jest mieć teraz między 3-8 z czego 3GB to do pracy a nie do gier.